NOVICE

Sub Categories

Poziv delodajalcem za delo od doma

Spoštovani,

zaradi omejevanja epidemije ob povečanem širjenju okužb z virusom Sars-Cov-2 je Vlada Republike Slovenije sprejela nove ukrepe, z veljavnostjo od 1. do vključno 11. aprila 2021.
Med pomembne ukrepe sodi tudi organiziranje dela na domu, kjer delovni proces to omogoča.
Opravljanje dela na domu je izjemno učinkovit kolektivni ukrep zagotavljanja varnega in zdravega dela, saj lahko zajame veliko število delavcev, tveganje na delovnih mestih pa zniža  na najmanjšo možno mero ali ga celo odpravi. V prvem valu epidemije je prav ta ukrep delodajalcev v veliki meri doprinesel k uspešni zajezitvi okužb v Sloveniji. Ob tem še  pojasnjujemo, da delodajalci lahko delo na domu sprejmejo tudi enostransko, kot ukrep zagotavljanja varnega in zdravega dela. Ukrep lahko sprejmejo ne le v času, ko je razglašena epidemija, temveč tudi v okoliščinah, ko je treba izvajati ukrepe zaradi preprečitve širjenja koronavirusne bolezni COVID-19 (npr. upoštevanje karantene, samoizolacije in drugih posebnih ukrepov, med katere sodijo tudi ukrepi, ki jih sprejme delodajalec zaradi omejitve tveganja za okužbo).

V pomoč pri urejanju in organiziranju dela na domu vam posredujemo povezavo na zbrane  informacije instituta dela na domu
https://www.gov.si/novice/2020-06-22-opravljanje-dela-na-domu-z-vidika-delovnega-prava-invarnosti-in-zdravja-pri-delu/
Prijava dela na domu na Inšpektorat RS za delo je enostavna. Informacije o tem so zbrane na spletni povezavi
https://www.gov.si/novice/2020-12-04-vlada-bistveno-poenostavlja-elektronsko-posiljanjeobvestil-o-delu-na-domu/

Vsem delodajalcem
Zavedamo se, da tovrstne hitre prilagoditve lahko predstavljajo izziv za delodajalce, hkrati pa vemo, da smo pri obvladovanju epidemije lahko uspešnejši, če vsi prispevamo v največji možni meri.
Delodajalce oziroma predstavnike vodstva v vseh dejavnostih zato pozivamo, da kjer je to le mogoče, ponovno ali dodatno omogočite opravljanje dela od doma in s tem kar najbolj  prispevate k varovanju zdravja in življenja svojih zaposlenih in obvladovanju epidemije v Sloveniji.

Želite stopiti v stik z nami?
Pošljite nam BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE ali nam zastavite vprašanje.

NOVOSTI / DELAVNICE / IZOBRAŽEVANJA

Koraki do samozaposlitve

Namenjeno brezposelnim, zaposlenim in študentom: ki še niso prepričani, da bi podjetništvo zmogli (ne poznajo svojih potreb) imajo ideje, vendar ne vedo kako začeti (katera je prava, ali izpolnjuje pogoje za realizacijo) imajo idejo a premalo poznajo trg in podjetništvo Vsebina: Preveritev lastnih potencialov (kdo sem, kaj znam, kakšne so moje potrebe in interesi, ali

IZVEDI VEČ

Računovodska šola

Računovodska šola je namenjena vsem, ki si želite pridobiti teoretične in predvsem praktične izkušnje z računovodenjem.

IZVEDI VEČ
Scroll to Top